• Finanțarea a fost coordonată de compania PortfoLion, partea a grupului OTP, alături de companiile LearnStart, TMT Investments, Xploration Capital și investitorii inițiali.
  • Finanțarea va susține devoltarea rapidă a Novakid prin activități de marketing și inovație de produs.

București, 10 decembrie, 2020  – Novakid Inc („Novakid”), un brand EdTech în plină dezvoltare, care reinventează învățarea limbii engleze ca a doua limbă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani din întreaga lume, a atras o finanțare de 4,24 milioane USD în etapa de investiție seria A de la un grup de investitori din SUA, Asia și Europa.

Runda de finanțare a fost condusă de compania ungară PortfoLion (parte a OTP, un jucător dominant pe piața bancară din Europa Centrală și de Est) cu participarea cunoscutului fond american LearnStart, orientat către investiți din sectorul tehnologiei educației (parte a grupului LearnCapital VC, care în ultimii ani a susținut o serie de companii notabile, printre care VIPKID și Brilliant.org), și a companiilor de investiții TMT Investments și Xploration Capital. Investitorii inițiali sunt BonAngels din Coreea de Sud și LETA Capital.

Novakid, companie fondată în SUA, cu peste 150 de angajați în birourile de dezvoltare și asistență pentru clienți în toată Europa, va folosi finanțarea atrasă în Runda A pentru continuarea creșterii prin activități de marketing și investiții în inovație de produs.

„Novakid reinventează învățarea limbii engleze pentru copiii din țările în care limba engleză nu este principală limbă vorbită. În acest caz, limba engleză este predată de obicei ca subiect abstract, cu accent pe gramatică și cu practică limitată. Novakid, pe de altă parte, implementează un format unic care combină o curiculă digitală extrem de interactivă cu sesiuni individuale susținute în direct, în care elevii și profesorii vorbesc doar limba engleză pentru o imersiune lingvistică totală”, a declarat Max Azarov, cofondator și CEO, Novakid. „O astfel de experiență este, de obicei, fie imposibil de furnizat offline, fie implică atragerea de profesori din SUA sau Marea Britanie, ceea ce este foarte costisitor. Scopul Novakid este acela de a îmbunătăți lumea prin promovarea unei comunicări fără frontiere pentru secolul XXI. Credem că o lume în care copiii din orice țară pot folosi limba engleză ca limbă comună pentru a comunica și a face schimb de idei va duce la mai multă pace și mai multă prosperitate pentru toți.”

„Metoda de predare a Novakid se bazează pe teoriile de învățare a unei a doua limbi elaborate de Asher, Thornbury, Krashen și Chomsky și este potrivită în mod special pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Cu abordarea sa unică și practică de învățare, oferă o experiență personalizată unei generații care are deja competențe digitale”, a declarat Amy Krolevetskaya, cofondator și Director de Cercetare și Metodologie Lingvistică, Novakid.

„Inovațiile platformei de învățare Novakid includ curiculă exclusiv digitală, tururi virtuale complete, jocuri în lecții, sarcini creative pentru teme și alte caracteristici care determină implicarea tinerilor elevi”, a declarat Dmitry Malin, cofondator și COO, Novakid. „Platforma noastră pune accentul pe personalizare și extragerea și analiza datelor, asistate de inteligența artificială, pentru cea mai bună experiență de învățare.”

Aurél Pásztor, partener PortfoLion, a declarat: „Novakid a atras atenția investitorilor datorită performanței sale, care a dus la o creștere de peste 500% de la an la an, atât în ceea ce privește numărul de studenți, cât și în ceea ce privește veniturile. Alte puncte atractive au fost politica de retenție a clienților, amprenta internațională a companiei și o monetizare solidă prin abonamente plătite.”

„La nivel mondial, pandemia COVID-19 s-a dovedit a fi un punct de cotitură pentru cererea de învățare online a limbilor străine, iar în următorii 5 ani se estimează o creștere rapidă cu o rată compusă de creștere anuală de 11-14%. Novakid oferă o alternativă excelentă la școala clasică de limbi străine. Platforma sa de învățare online este un produs mai atractiv pentru generația de copii nativi digital, oferind în același timp un mediu sigur de învățare”, a declarat Don Burton, fondator și Managing Partner LearnStart.