Compania Wingsrom Flying Quality Products, care pentru 2020 estima să ajungă la afaceri de 14 milioane de euro, atacă astăzi noi piețe, pe fondul pandemiei de COVID-19.  Anul trecut, Wingsrom a raportat o cifră de afaceri de 9 milioane de euro.

Fondată în primăvara lui 2012, inițial ca furnizor strategic al unui mare producător de motoare pentru avioane, având astăzi peste 150 de anagajați, Wingsrom Flying Quality Products are ca obiect de activitate prelucrări mecanice prin diferite procese pe mașini cu comandă numerică, de strunjire, frezare, finisare, marcare, alte activități conexe (măsurători 3D, metalografie, control nedistructiv) și incluzând câteva procese speciale.

Starea de urgență, pe fondul pandemiei de COVID-19, instaurată la începutul lunii martie în România, a adus tot mai multe probleme antreprenorilor din țară. Dacă multe firme au decis să-și trimită angajații acasă și să pună lacăt pe afacere, iată că Ronen Navick a hotărât să-și reinventeze strategia de business. „Noi continuăm să credem în acest business, chiar dacă momentul de față nu este cel mai prielnic pentru compania noastră. Pe noi ne-a afectat extrem de tare această perioadă, în contextul în care volumele de producție au fost reduse cu 60%. Pe durata stării de urgență am produs continuu și nu am putut beneficia de facilități din partea statului, pe urmă volumele ne-au scăzut dramatic. Cum nimic nu se obține ușor, facem eforturi uriașe pentru a ne repoziționa pe piață și ne îndreptăm spre alte industrii, având în vedere că Aviația suferă, pentru că vrem să ne păstrăm angajații pe care i-am format cu greu”, explică CEO-ul Wingsrom. În opinia sa, Wingsrom poate acoperi mai multe sectoare de piață și spune că este pregătit pentru oportunități și provocări noi. „Suntem pregătiți să colaborăm cu companii din industrii precum cele auto, medicale, de energie și tehnologie ecologică, în principal din Europa și Orientul Mijlociu. Deținem o avastă experiență în industria aviatică, în special pe prelucrarea materialelor pentru orice tip de cerere disponibilă pe piață”, mărturisește omul de afaceri israelian, care în urmă cu opt ani a pariat pe România și și-a deschis un business aici.

Echipamente de strunjire și de frezat de ultimă generație

Wingsrom Flying Quality Products se poate mândri cu echipamente de strunjire și de frezat de ultimă generație, marca Okuma CNC, unul dintre cei mai buni producători de pe întreg mapamondul, care permite companiei să asigure obținerea unor produse la standarde internaționale. Aici, sunt folosite echipamente de tipul LB2000EX și LB3000EX în diferite configurații, dar și MULTUS B300 II prevăzut cu o magazie de scule disponibile pentru operațiunile pe care le poate desfășura. Departamentul de frezare al companiei funcționează pe baza a 5 echipamente Okuma MU400VA cu cinci axe, trei Okuma MB4000 cu 4 axe și palete, precum și un echipament Okuma MB46 cu trei axe. De asemenea, toate echipamentele sunt susținute de un software complet integrat Master Cam și patru CMM dedicate pentru corelarea modelelor 3D în timpul dezvoltării, producției și inspecției dimensionale. Calitatea produselor obținute poate fi testată prin intermediul metodelor de verificare a durității la nivel micro și macro. Această activitate, care a fost auditată și aprobată de NADCAP, se desfășoară în cadrul laboratorului metalografic, dotat cu aparatură de ultimă generație.

La ora actuală, compania deține certificările ISO 9001, AS 9100, dar și NADCAP pentru control nedistructiv și control de duritate și se află în proces de a primi certificarea ISO 13485.

Ronen Navick a absolvit una dintre cele mai renumite facultăți din Israel, Techinon University – Haifa și un GMP la Harvard. El a fondat Wingsrom Flying Quality Products în 2012, având aproape 25 de ani de experienta în industria producătoare de aeronave. Anul trecut, compania pe care o conduce a raportat afaceri de 9 milioane de euro, mai mult cu 27% față de suma înregistrată în 2018, de 7,1 milioane de euro. Iar planurile sale nu se opresc aici, în contextul în care în trei ani vrea ca Wingsrom să depășească 25 de milioane de euro.

Ronen Navick a hotărât să-și reinventeze strategia de business

Ronen Navick