Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, va celebra vineri, 13 noiembrie 2020, Ziua Dramaturgiei Românești – proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Pornind de la necesitatea de a păstra publicul de teatru conectat la viața culturală în ciuda restricțiilor care îl țin departe de săli și a dorinței de a marca într-un mod atractiv, educativ și inedit această importantă zi dedicată dramaturgiei noastre, evenimentul se va desfășura exclusiv online, pe paginile de social-media: Facebook, Instagram, YouTube.

În cadrul evenimentului online „Ziua Dramaturgiei Românești. Creația – Punctul 0”, urmăritorii paginilor teatrului vor putea vedea diferite materiale video despre creație și laboriosul proces prin care o piesă de teatru devine spectacol. „Dramaturgia română – de la scris la spus” propune publicului o incursiune în spatele cortinei, dirijată cu măiestrie de către actorul și dramaturgul Adrian Nicolae. Colegii săi de breaslă: Ana Crețu, Alexandru Pavel, Tudor Cucu-Dumitrescu și Codrin Boldea, în calitate de intervievați, vor analiza fragmente din piesele românești la a căror montare au participat. Întrebările se vor concentra pe percepția interpretului asupra textului scris, pe punctul de vedere al practicianului în contact cu dramaturgia. Se vor dezbate stilul, accesibilitatea și eventualele provocări interpretative specifice fiecărui autor. Alături de această cercetare bazată pe rolurile construite în spectacole cu piese românești de câțiva dintre cei mai promițători tineri actori, Teatrul Dramaturgilor Români va oferi publicului un număr special al Revistei de dramaturgie, teorie și cultură teatrală Drama. De asemenea, vor fi transmise mesaje din partea iluștrilor oameni de teatru Matei Vișniec și George Banu (text în lectura actorului George Mihăiță).

„Ziua Dramaturgiei Românești. Creația – Punctul 0” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Detalii despre program: www.teatruldramaturgilor.ro.