• Sistemul de management al proprietății Samsung C&T se va integra cu sistemul ABB pentru automatizarea clădirilor, în scopul extinderii conectivității inteligente de la proprietăți complexe până la unități individuale

• Noua colaborare va permite rezidenților să beneficieze de o interfață de utilizator unică, care acoperă toate tehnologiile Samsung C&T și ABB pentru casa inteligentă

• Parteneriatul va explora oportunitățile comune de inovare pentru administratorii de proprietăți comerciale și rezidențiale, în special în domeniul sistemelor de automatizare, management al energiei și al serviciilor

În scopul creșterii gradului de confort și eficienței energetice a ansamblurilor comerciale și rezidențiale mari, ABB Smart Buildings și Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group („Samsung C&T”) au încheiat astăzi un nou acord global pentru furnizarea soluțiilor integrate și holistice pentru automatizarea clădirilor, a distribuției fiabile a energiei, precum și al soluțiilor de management al energiei. Aceasta este cel de-al doilea pas după semnarea unui acord global separat cu Samsung Electronics în aprilie 2022 pentru promovarea tehnologiei holistice a clădirilor inteligente rezidențiale prin integrarea ABB-free@home ® și Samsung SmartThings.

Acordul semnalează intenția de a integra soluțiile holistice pentru clădiri, cum ar fi platforma Samsung C&T Homeniq pentru casa inteligentă, sistemul ABB-free@home ® și ABB i-bus® KNX , care pot extinde semnificativ potențialele servicii pentru locuințe și clădiri sub un singur instrument de gestionare a proprietății. Posibilitatea de a alege între aplicația Homeniq, aplicația ABB-free@home® și dispaly-urile ABB va permite rezidenților clădirii să poată controla atât dispozitivele Samsung C&T cât și pe cele ABB pentru casa inteligentă, de pe o singură interfață de utilizator. Menit să răspundă cererilor crescânde ale clienților pentru produse și soluții integrate, ușor de utilizat și flexibile, parteneriatul reprezintă o nouă piatră de hotar care permite un management mai bun al energiei, costuri mai mici cu energia și o calitate mai bună a vieții.

Este, de asemenea, de așteptat ca noua capacitate de gestionare și monitorizare a tuturor sistemelor rețelei energetice în cadrul proprietăților să reducă tarifele de conectare prin reducerea vârfurilor de putere și să accelereze în același timp rentabilitatea investiției pentru echipamentele fotovoltaice (PV).

Referindu-se la noul parteneriat, Lucy Han, Managerul Global  Building and Home Automation Solutions din cadrul Diviziei Smart Buildings a ABB Electrification, a declarat: „Acest nou acord cu Samsung C&T reprezintă încă un pas important pe calea extinderii portofoliului nostru vast de tehnologie și servicii pentru clădirile inteligente și reflectă angajamentul nostru continuu de a colabora cu partenerii pentru a aborda provocările globale din domeniul eficienței energetice”.

„Angajamentul nostru față de tehnologiile deschise și standardele de interoperabilitate din industrie este în curs de desfășurare, iar anunțul de astăzi are rolul de a extinde portofoliul nostru în domeniul proiectelor comerciale și rezidențiale mari, până la nivelul managementului proprietății.”

Hyejung Helen Cho, șeful departamentului de Life Solution la Samsung C&T adaugă:  „Companiile de construcții, dezvoltatorii imobiliari și operatorii vor beneficia, de asemenea, de confortul unei oferte combinate, unice, care cuprinde dispozitive Samsung C&T și echipamente de control ABB Smart Home. Sfera de aplicare a platformei Samsung C&T oferă dezvoltatorilor oportunități de a aduce tehnologia la un nivel superior.”

Clădirile sunt responsabile pentru 40%1 din consumul de energie și pentru 30%2 din emisiile globale de gaze cu efect de seră (GES), dar tehnologiile cu evoluție rapidă promit să asigure reduceri semnificative ale acestor niveluri. Noul acord cu Samsung C&T va conduce la noi inițiative de inovare combinate, având la bază un parteneriat care se bazează pe o platformă nou îmbunătățită de management al proprietății . Având la bază un concept deja dezvoltat la începutul acestui an în Coreea, în prezent sunt identificate noi proiecte pilot comune în Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

1 (UNEP) https://www.euenergycentre.org/images/unep%20info%20sheet%20-%20ee%20buildings.pdf

https://www.eesi.org/topics/built-infrastructure/description

Despre Samsung C&T: Grupul de inginerie și construcții al Samsung C&T are peste 40 de ani de experiență în inginerie și construcții și operează în întreaga lume. Grupul se concentrează pe următoarele domenii cheie: clădiri comerciale și rezidențiale, infrastructură civilă și construcții industriale.

Samsung C&T avansează acum pentru a construi un nou viitor, dincolo de business-ul în domeniul construcțiilor, oferind diverse tehnologii și soluții pentru un viitor durabil, printr-o nouă viziune numită Creating Future Scape. Acum ne concentrăm pe soluții energetice, orașe inteligente și servicii integrate în platformă pentru ca noua noastră zonă de business să rezolve diverse probleme sociale cauzate de schimbările în societate și de mediu.

Aflați mai multe despre Samsung C&T la https://news.samsungcnt.com

ABB(ABBN: SIX Swiss Ex) este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială. www.abb.com

www.abb.com/electrification