Smart Impact Capital, fond românesc de micro-investiții lansat de către un grup de antreprenori români cu experiență în domeniul investițional și în diverse verticale de business, anunță investiții în 6 start-upuri în doar 3 luni.

Echipa Smart Impact Capital își propune să investească în start-upuri aflate la început de drum și sprijină antreprenorii care un nevoie chiar și de numai 10.000 de euro pentru dezvoltare. Suma maximă pe care fondul de micro-investiții Smart Impact Capital este dispus să o ofere este de 100.000 euro.

Matei Dumitrescu, Fondator Smart Impact Capital:

“Suntem activi și analizăm atât start-upuri aflate la very early stage, cât și investiții seed. Folosim ceea ce practicam și în accelerare și identificăm exact stadiul în care se află start -upul, nevoile lui exacte și stabilim traseul eficient până la următoarea etapă majoră. Astfel, investiția noastră chiar are sens și îi ghidăm pe antreprenori către următoarea rundă de investiție, unde cei care participă sunt interesați de un anumit nivel al start-upului. Ne-am început activitatea cu startup-uri din România, însă avem în vedere investiții și în start-upuri din regiune.

Smart Impact Capital a realizat deja 6 investiții

Smart Impact Capital a realizat deja 6 investiții: în start-upurile medicale Telios și SanoPass, în Voxikids (o aplicație de logopedie), Seedblink ( platforma de equity crowdfunding), Amsimcel (un startup care face verificare de hardware) și Ringhel (companie ce oferă soluții de digitalizare pentru afacerile din domeniul energiei, precum furnizorii de electricitate și gaze).Investițiile realizate până acum au fost făcute cu fondurile proprii. Echipa Smart Impact Capital nu caută o industrie anume pentru realizarea investițiilor, însă preferă start-upurile de impact, care rezolvă probleme reale ale societății, ale oamenilor, mediului înconjurător sau economic.

Cine face parte din echipă

Din echipa de fondatori a Smart Impact Capital fac parte și Cristian Manole (Managing Partner cu experiență pe zona de fuziuni și achiziții), Cosmin Curticăpean (Partner, angel investor, mentor, membru în cadrul Romanian Fintech Association și fondatorul iFactor, un startup local ce se ocupă de soluții de finanțare pentru IMM-uri), Damien Thiery (Partner, cu experiență pe partea financiară și de strategie), Daniela Aldescu (Partner, Director General Adjunct în cadrul Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România, specialist în domeniul financiar cu experiență pe piața de capital, strategie și relația cu investitorii), Mihai Guran (Partner, experiență în strategie de business, vânzări, marketing, totodată angel investor și mentor pentru startup-uri) și Radu Voicu (Partner, specializat pe segmentul de software automation, B2B sales, angel investor și fondatorul Hex IT).


Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!