Teatrul Nottara își continuă stagiunea estivală cu două spectacole programate la Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României, în cadrul programului Seri fantastice.
Vineri, 24 iulie, va fi prima reprezentație cu Oglinda neagră
Vineri, 24 iulie, de la ora 20.00, va fi prima reprezentație cu Oglinda neagră, un spectacol-concert de Cristina Juncu, după schițele lui I.L. Caragiale. Protagoniști: Cristina Juncu, Rareș Andrici. Vlad Bălan, Mihaela Subțirică, Crenguța Hariton. Muzica îi aparține Cristinei Juncu, iar partea instrumentală poartă semnătura lui Sever Bârzan și a lui Iulian Sfircea.
„Într-o zi toridă de început de vară, ședeam la umbra unui stejar bătrân și scorburos din Parcul Tineretului și meditam la ce-aș putea presta în perioada infernală pe care urma să o traversăm. Când, deodată, pământul s-a despicat în fața mea și, din bulboana iadului, a ieșit un drăcușor simpatic. S-a recomandat Iancu. Mi-a zis că taică-su (desigur, nu se referea la cel din ceruri) l-a trimis pe pământ să consemneze drăciile pe care le vede… Mi-a sunat cunoscut. L-am rugat să fie eroul poveștii mele. Inspiră-mă!, i-am zis. A acceptat, cu condiția să-i împrumut opera unui anume Caragiale, care, se zice pe la ei prin împărăție, a documentat deja multe drăcovenii. Un pact rezonabil, mi-am zis, fără vândut suflete sau alte nenorociri. Dar de ce tocmai Caragiale?, l-am întrebat, curioasă. Cara vine din turcescul Kara, care însemnează negricios, întunecat. Iar Giale vine din grecescul Giali, care însemnează oglindă. Oglinda neagră!, zice, și pe urmă râde: Bwahahahahaha. Aha!, am zis eu. Și am bătut palma.”, a subliniat Cristina Juncu.
Praf de stele se va juca joi, 30 iulie
Praf de stele de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, se va juca joi, 30 iulie. Spectacolul, programat de la ora 20.00, îi are în distribuție pe: Luminița Erga, Diana Roman, Ada Navrot, Alexandru Jitea.
Acţiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraş. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel şi Gwen, care îi devin, succesiv, vecine. John e ziarist şi încearcă să scrie un nou roman, dar îşi petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreaţă, iar Gwen şi-a părăsit soţul şi vrea să înceapă o viaţă nouă. Cu fiecare nouă vecină, viaţa protagonistului devine tot mai amuzantă. Discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi… câteva lacrimi.
“Ideea Serilor fantastice a venit în contextul în care ne-am dorit să sprijinim instituțiile organizatoare de spectacole, aflate în căutarea de spații pentru susținerea de reprezentații în aer liber în această perioadă. Cu Teatrul Nottara aveam deja o bună colaborare ca urmare a campaniei Actori de pus în ramă și ne bucurăm că putem duce lucrurile mai departe și să formăm și alte parteneriate, cum este cel cu Opereta din București, toate în beneficiul iubitorilor de artă”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar,- Muzeul Național de Artă al României.
Spectatorii vor beneficia și de un bilet la Galeria Națională a MNAR
Spectatorii vor beneficia și de un bilet la Galeria Națională a MNAR, valabil de la data reprezentației, până la 30 august 2020 inclusiv, în timpul programului pentru public al muzeului: de miercuri până duminică, orele 11:00-17:00.
Partenerii
Programul estival al Teatrului Nottara nu ar fi fost posibil fără ajutorul partenerilor noștri: Televiziunea Română (prin proiectul Teatru în TVR), Teatrul Țăndărică, Muzeul Naţional de Artă al României, ARCUB (prin proiectul Bucureștii lui Caragiale, organizat în Parcul Cișmigiu), Teatrul de Vară din Herăstrău, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian.
Toate evenimentele se vor desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.