Tremend se alătură celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu și Africa în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA. Cu o creștere medie a veniturilor de 336% în perioada 2015 – 2018, compania de consultanță și dezvoltare software ocupă cea mai înaltă poziție în rândul firmelor din România incluse în cea mai recentă ediție a topului.

TremendSituată pe locul 342, Tremend își consolidează poziția printre cei mai puternici jucători din regiune și se află, pentru a treia oară, în clasamentul celor mai dinamice 500 de companii de tehnologie cu cea mai mare creștere a veniturilor. Anterior, organizația a fost inclusă, de două ori consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 CE, adresat elitei companiilor din domeniul tehnologiei din Europa Centrală cu creșteri accelerate ale veniturilor. La începutul acestui an, Tremend a fost, de asemenea, inclus în FT 1000, clasamentul celor mai dinamice companii din Europa, realizat de Financial Times și Statista.

“Suntem onorați să fim prezenți, pentru a treia oară, în topul Deloitte Technology Fast 500 EMEA. Este o recunoaștere, la nivel internațional, a performanțelor echipei Tremend, care infuzează inovație în soluții ce răspund nevoilor de digitalizare ale companiilor. Totodată, ne reconfirmă rolul de partener de tehnologie puternic și de încredere, într-o piață extrem de dinamică și competitivă, a declarat Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend.

La baza evoluției Tremend stau focusul puternic pe inovație, precum și adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente precum Inteligența Artificială, Machine Learning, IoT, Microservicii, Big Data și blockchain, și integrarea lor în produse software dezvoltate pentru sectoare precum telecom, financiar, auto sau retail.

O echipă de peste 400 de ingineri software

Compania a înregistrat o dezvoltare accelerată și sustenabilă a echipei în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 400 de ingineri software și un portofoliu de peste 700 de proiecte de anvergură pentru clienți din 20 de țări, de pe 4 continente. Trendul ascendent s-a menținut și în 2019, când Tremend a înregistrat o cifră de afaceri de 15,1 milioane de euro, o evoluție cu aproximativ 55% față de 2018. Compania fondată de Ioan Cocan și de Marius Hanganu are peste 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software avansate, două centre locale de dezvoltare, în București și în Brașov, și birouri în SUA, Belgia și UK.

Investiții în R&D

În următoarea perioadă, Tremend vizează cu prioritate investiții în creșterea zonei de cercetare și dezvoltare (R&D). Astfel, în ultimele luni, a lansat pe piață două produse ce sprijină nevoia de digitalizare actuală: TORP, soluția competitivă de înrolare digitală cu aplicabilitate în industrii variate, de la financiar și telecom, până la educație și sănătate, și observED, un instrument inovator de supraveghere la distanță a examenelor online, bazat pe date biometrice. Totodată, inginerii software din Divizia de Inovație Tremend lucrează la soluții de telemedicină și pentru facilitarea întoarcerii în siguranță a angajaților la birou în urma pandemiei de coronavirus.

Recent, Tremend a lansat un proiect de cercetare alături de Universitatea din București pentru dezvoltarea aplicației HumanoID, pentru verificarea identității unei persoane și validarea autenticității documentelor oficiale. Bazată pe Inteligență Artificială, soluția va putea fi utilizată pentru digitalizarea și securizarea fluxului de înrolare a utilizatorilor în aplicații ce necesită validarea identității.

“Pentru a concura cu liderii din industrie și totodată pentru a avea un impact la nivel global, echipa noastră de ingineri software trebuie să experimenteze permanent cu tehnologiile de ultimă generație. De aceea, investiția în zona de R&D este un pilon important ce ne consolidează eforturile de dezvoltare de prototipuri și produse bazate pe tehnologii emergente, ce susțin nevoile actuale și creează noi oportunități”, a declarat Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend.

Marius Hanganu & Ioan Cocan

Marius Hanganu & Ioan Cocan

Clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA din acest an ierarhizează companii din 22 țări, din categorii precum fintech, software, hardware, media și entertainment, asistență medicală și științele vieții, comunicații, tehnologia mediului, care au înregistrat o rată medie de creștere de 1258% în 2019, comparativ cu 969% în 2018. Câștigătorii au fost selectați în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în anii fiscali din perioada 2015-2018, în această ediție intrând patru companii românești specializate în soluții de software și fintech.

Despre Tremend

Tremend are peste 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță și a implementat peste 700 de proiecte de anvergură pentru companii de top din sectoare precum telecom, finanțe, bănci, auto și servicii medicale. Compania folosește ultimele tehnologii ale momentului, de la AI și Machine Learning, la IoT și Microservicii. Tremend a fost inclusă, de două ori consecutiv, în Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune și de patru ori consecutiv în FT1000 – Europe’s Fastest Growing Companies. Compania de consultanță și dezvoltare de software are două sedii în România, în București și în Brașov, și birouri în Atlanta (USA), Bruxelles (Belgia) și Londra (UK).