Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, a încheiat o rundă de finanțare de tip late-seed de un milion de euro. Lead investor este Sofia Angels Ventures, un fond de investiții din Bulgaria

Investiția va fi utilizată pentru a dezvolta tehnologii de machine learning și AI și pentru a continua extinderea în Europa Centrală și de Est, Asia și Africa

Reteaua WhereWeWork Undelucram

Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România și una dintre cele mai importante în zona Europei Centrale și de Est, a încheiat o rundă de finanțare de un milion de euro, suma urmând să fie utilizată pentru continuarea extinderii în Europa Centrală și de Est, Asia și Africa.

Lead investor în această rundă a fost Sofia Angels Ventures, un fond de investiții din Bulgaria care a investit 400.000 de euro. S-au alăturat fondul de investiții Gapminder VC (200.000 de euro, a treia investiție în Undelucram), Head North (200.000), platforma de coinvestiții în start-upuri de tehnologie SeedBlink (100.000 de euro, follow-on) și un business angel (100.000 de euro).

Undelucram.ro a atras până acum patru runde de investiții în valoare totală de două milioane de euro, celelalte finanțări fiind în 2017, 2019 și 2021.

Undelucram WhereWeWork

Aproape de trei ori mai mulți utilizatori până la finalul 2024

Undelucram.ro a fost lansată în 2011 de către antreprenorul Costin Tudor, iar între timp a devenit rețeaua regională de platforme de employer branding și recrutare online WhereWeWork.com. Aceasta oferă informații despre angajatori, salarii, beneficii și modul în care se desfășoară interviurile de angajare. Undelucram are cea mai mare comunitate online a angajaților din România și una dintre cele mai importante din zona Europa Centrală și de Est, cu peste 1,5 milioane de angajați pe platformă la nivel regional.

Managementul companiei vizează ca la finalul 2024 să înregistreze peste 4 milioane de utilizatori și o mie de clienți.

Extindere în piețe noi din Asia

Compania a început să se extindă în afara României în 2019, inițial în Europa Centrală și de Est, iar din 2022 și în afara Europei. Astfel, în prezent rețeaua are operațiuni în 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Ucraina, Moldova, Cehia, Polonia și zona MENA (Algeria, Egipt, Maroc, Tunisia, Arabia Saudită și Emirate Arabe Unite).

De asemenea, compania se va extinde pe piețe noi din Asia.

Platformele Undelucram sunt în limba locală și sunt adaptate fiecărei țări. Comunitatea funcționează pe un model business-to-business bazat pe abonament anual, iar serviciul este disponibil atât în zona de Employer Branding, cât și în cea de recrutare online. Platforma are la bază algoritmi de machine learning și date agregate despre utilizatori, date care potrivesc interesele candidaților din piața muncii cu cele ale angajatorilor.

„Această este cea de a patra rundă de investiții încheiată de Undelucram și ne bucură că avem alături parteneri de lungă durată, parteneri care ne-au oferit încredere și a doua și a treia oară și care știu că îndeplinirea unui vis precum transparentizarea pieței muncii este posibil în mulți ani. Vom continua să ne extindem regional, să investim în tehnologii de machine learning și AI, dar mai ales vom continua să oferim informații care chiar să facă diferența pentru utilizatorii noștri, fie că vorbim de angajați, viitori angajați sau angajatori”, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO al platformelor Undelucram.

„Am investit pentru a treia oară în Undelucram pentru că acest business se potrivește foarte bine viziunii noastre de a susține start-upurile tech românești care dezvoltă soluții inovatoare și care scalează la nivel internațional. Undelucram este o companie românească cu una dintre cele mai ample prezențe în afara țării, având operațiuni în 14 țări și trei continente, dar totodată o companie care revoluționează piața muncii prin transparentizare. Oamenii își doresc o carieră, nu doar un salariu, iar informatiile oferite de Undelucram ajută angajații și viitorii angajați să afle date esențiale despre companii și să își atingă mai ușor acest obiectiv”, a afirmat Sergiu Roșca, partener fondator GapMinder VC.

„Undelucram a dezvoltat un business cu un model creștere cu foarte mare potențial de scalare în domeniul resurselor umane datorită creării unui mod nou de interacționa, unul transparent, între angajatori și angajați. Ne-a plăcut foarte mult faptul că echipa cunoaște foarte bine serviciile de marketing digital, dar și domeniul tehnologic și cel al resurselor umane, își asumă riscuri și vrea să progreseze rapid. Credem că această investiție ne poate oferi un bun return on investment, iar planul de dezvoltare este realist și validat de piață„, a spus Milen Ivanov, Managing Partner Sofia Angels Ventures.

„Datorită rolului nostru de investitori în tehnologie, am fost martori ai impactului remarcabil pe care conținutul generat de utilizatori îl are asupra unor industrii consacrate. Undelucram a creat o afacere solidă, care este poziționată strategic pentru a influența și a dezvolta și mai mult piața de recrutare online și de employer branding. Comunitatea noastră de investitori a realizat dedicarea și potențialul de business al echipei, reafirmându-și sprijinul pentru viziunea Undelucram de a se extinde în diverse zone geografice”, a afirmat Andrei Dudoiu, Managing Partner al SeedBlink.

Despre Undelucram

Undelucram.ro face parte din rețeaua de platforme WhereWeWork.com care are cea mai mare comunitate online a angajaților din România și una dintre cele mai importante din zona Europa Centrală și de Est, cu peste 1,5 milioane de angajați pe platformă la nivel regional. Platforma pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă informații despre angajatori și oferă instrumente eficiente pentru brandingul de angajator și pentru recrutarea orientată a companiilor. Datorită algoritmilor de machine learning și AI, platforma vine, de asemenea, în sprijinul utilizatorilor individuali cu conținut și instrumente suplimentare personalizate.

Despre Sofia Angels Ventures

Sofia Angels Ventures este un fond de capital de risc de 13 milioane de euro, susținut de Fondul European de Investiții, care coinvestește alături de angels investors, family offices și alți investitori și fonduri private. Fondul se concentrează pe start-upuri tehnologice în faza pre-seed și seed, cu preponderență din Bulgaria, Europa de Sud-Est și Europa Centrală și de Est, dar cu o viziune de a activa în toată Europa și la nivel mondial. Sofia Angels Ventures este susținut de InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului Orizont 2020 și al Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI) înființat în cadrul Planului de Investiții pentru Europa. Scopul EFSI este de a contribui la sprijinirea finanțării și implementării investițiilor profitabile în Uniunea Europeană și de a asigura un acces sporit la finanțare.

Despre GapMinder

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship.io, Cartloop. GapMinder este cofinanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Despre SeedBlink 

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scaleup-uri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă în care jucători diferiți să colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.

SeedBlink Crowd SA este înscrisă la Registrul Autorității de Supraveghere Financiară cu nr. PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022 cu un pașaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). Contact la email: [email protected].