Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai ecologică din Europa, a anunțat astăzi cea de-a 36-a bază în Catania. Compania aeriană va aloca două aeronave Airbus A321 pe aeroportul din Catania în octombrie 2020. Odată cu înființarea noii baze și completarea celor 15 rute deja operate, Wizz Air a anunțat cinci noi servicii către Roma Fiumicino, Bologna, Veneția, Memmingen (Munchen Vest) și Londra Luton de la Catania și o nouă rută de la Milano Malpensa către Bari începând din octombrie 2020. Biletele pentru noile rute pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau din aplicația pentru mobil începând de la doar EUR 9,99**.

Wizz Air a început să zboare către Catania în 2009 și de atunci a transportat peste 1,5 milioane de pasageri către și din orașul sicilian. Wizz Air s-a angajat să-și dezvolte în continuare rețeaua și să facă posibile călătoriile accesibile unui număr din ce în ce mai mare de pasageri. Având experiența oferirii de servicii de înaltă calitate la prețuri reduse în ultimii 16 ani, înființarea noii baze Wizz Air din Catania va genera o creștere economică mai mare a regiunii și va crea locuri de muncă în industriile asociate***. Cele două aeronave Airbus A321 vor sprijini operațiunile a cinci noi rute care urcă numărul total de destinații din Catania în 2020 la 20.

Dezvoltarea continuă a ofertei Wizz Air din Catania și înființarea noii baze susțin angajamentului pe termen lung al companiei aeriene de a aduce oportunități de călătorie din ce în ce mai accesibile pasagerilor săi italieni. Anunțul de astăzi va sprijini turismul local din Catania și va permite studenților să se întoarcă la universitățile lor, va permite familiilor să petreacă mai mult timp împreună și în același timp va consolida legăturile comerciale atât în interiorul, cât și în afara Italiei.

La scurt timp după ce și-a deschis baza din Milano Malpensa și a adăugat mai multe rute interne în rețeaua sa italiană, Wizz Air a anunțat astăzi o nouă rută care leagă Milano de Bari.

Frecvența rutei Milano Malpensa – Catania va crește de la două la trei curse pe zi

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave cu un singur culoar din prezent, din familia Airbus A320 și Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de peste 260 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care va permite companiei aeriene să-și desfășoare operațiunile în mod durabil pe termen lung și să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Wizz Air a fost una dintre primele companii aeriene care a introdus o serie de măsuri de igienă îmbunătățite, pentru a asigura sănătatea și siguranța pasagerilor și a echipajului său. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informaţii accesaţi acest link către videoclipul Wizz Air despre procedurile de sănătate şi securitate.

Prin adăugarea opțiunii WIZZ Flex la rezervare, pasagerii se pot asigura că, în cazul în care intervin schimbări de planuri ori pur și simplu doresc să călătorească la o altă dată, pot să modifice rezervarea cu orice alt zbor WIZZ la alegere. Oferirea acestei măsuri suplimentare de protecție pentru rezervările pasagerilor va aduce un sentiment de siguranță în aceste vremuri incerte.

Pentru a sărbători creșterea continuă a Wizz Air, WIZZ Flex poate fi acum adăugat cu 50% reducere la toate rezervările spre și dinspre Italia efectuate pe 8 septembrie 2020.

 Vorbind astăzi la conferința de presă din Catania, George Michalopoulos, CCO al Wizz Air, a declarat: „Sunt încântat să anunț baza noastră cu numărul 36 de pe Aeroportul Catania Fontanarossa, care ne permite lansarea a cinci noi rute, aducând totalul la 20 de rute din Catania. Exact la o săptămână după ce am anunțat primele noastre rute interne italiene de la Milano Malpensa la Catania și Palermo suntem încântați să sărbătorim înființarea noii baze din Catania cu două Airbus A321, aducând tarife foarte mici atât pentru destinațiile interne, cât și pentru orașele europene, sprijinind astfel economia locală și creând noi locuri de muncă în acest moment critic. Cu măsurile noastre de igienă îmbunătățite, așteptăm pasagerii să călătorească cu cea mai ecologică flotă din Europa în timp ce se bucură de serviciile excelente de la bordul aeronavelor WIZZ ”.

„Aș dori să subliniez că ceea ce sa întâmplat astăzi este anticiclic”, a declarat Nico Torrisi CEO al Aeroportului Catania. „Într-un moment de mare criză globală, încă departe de a fi depășit, faptul că un operator important a decis să se concentreze asupra Cataniei, deschizând o bază operațională, este o veste încurajatoare. Pentru aceasta, vreau să mulțumesc sincer Wizz Air, a cărei investiție demonstrează modul în care aeroportul din Catania și, în general, zona noastră, sunt încă extrem de atractive. În cele din urmă, intrarea unui nou operator de transport este cel mai bun instrument pentru a asigura o concurență crescută și prețuri mai mici” – a încheiat Francesco D’Amico, Director Comercial al Aeroportului Catania.

 NOILE RUTE WIZZ AIR DIN CATANIA

Destinație Zile de operare Începând din Tarife de la**
Catania – Roma Fiumicino trei curse/zi 8 octombrie 2020 €9.99
Catania – Bologna două curse/zi 8 octombrie 2020 €9.99
Catania – Veneția zilnic 8 octombrie 2020 €9.99
Catania – Londra Luton joi, duminică 22 octombrie 2020 €19.99
Catania – Memmingen marți, sâmbătă (miercuri, duminică din sezonul de iarnă) 28 octombrie 2020 €19.99

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN MILANO MALPENSA

Destinație Zile de operare Începând din Tarife de la**
Milano Malpensa – Bari zilnic 8 octombrie 2020 €9.99

FRECVENȚĂ CRESCUTĂ DIN MILANO MALPENSA

Destinație Frecvență
Milano Malpensa – Catania 14x – 21x

 Despre Wizz Air

Wizz Air este compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai ecologică din Europa și operează o flotă de 126 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în anul financiar F20, care s-a încheiat pe 31 martie 2020. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare.