Wolf Theiss a asistat Holmbergs Safety Systems Holding AB („Holmbergs”), o companie suedeză cu tradiție în fabricarea sistemelor de fixare pentru vehicule și aplicațiilor speciale, în procesul de achiziție a Te-Rox Prod S.R.L. („Te-Rox”), o afacere de familie, lider la nivel european în producerea de centuri de siguranță pentru scaunele auto destinate copiilor.

Holmbergs furnizează anual sisteme de siguranță pentru mai mult de 13 milioane de scaune auto pentru copii, iar această tranzacție va ajuta compania să își continue misiunea de a salva vieți, de a reduce numărul rănilor și de a atenua daunele vehiculelor. Prin această tranzacție, Holmbergs va avea o platformă atât pentru creșterea continuă, cât și pentru servirea clienților săi cu o producție locală și rapidă. Holmbergs este o companie din portofoliul FSN Capital, cel mai important fond de investiții de private equity din Europa de Nord, concentrat pe segmentul pieței de mijloc.

Echipa din România a Wolf Theiss a asistat cumpărătorul suedez în toate etapele tranzacției, de la efectuarea raportului de due diligence pentru compania Te-Rox, până la gestionarea procesului de negociere a documentației tranzacției și încheierea cu succes a achiziției.

Suntem foarte mulțumiți de serviciile de înaltă calitate oferite de echipa Wolf Theiss condusă de Ileana Glodeanu. A fost prima dată când am lucrat împreună cu Wolf Theiss și în ciuda faptului că nu ne-am putut întâlni personal în timpul procesului din cauza situației create de pandemie, colaborarea noastră a funcționat perfect și echipa de avocați a înțeles rapid valorile și aspectele-cheie importante pentru noi. Suntem foarte bucuroși să avem Te-Rox în familia Holmbergs și suntem recunoscători tuturor celor implicați, care au contribuit la realizarea acestei tranzacții.” a menționat Anders Sandell, CEO, Holmbergs Safety Group.

Suntem încântați că am reușit să creăm o relație atât de specială și o colaborare de excepție cu cel mare fond de investiții din Nordul Europei, sprijinind totodată antreprenoriatul din țara noastră în aceste vremuri atât de încercate. Această tranzacție interesantă a implicat una dintre numeroasele povești antreprenoriale de succes din România și as vrea să mulțumesc pentru abordarea pozitivă și angajamentul extraordinar de care s-a bucurat această tranzacție din partea tuturor.” a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și Coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), Adina Aurel (Avocat Senior, Corporate M&A), Cornelia Postelnicu (Avocat, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Anca Jurcovan (Partener, Concurență și Ajutor de stat), Yarina Laufer (Avocat, Concurență și Ajutor de stat), Adelina Iftime-Blagean (Counsel, Dreptul muncii), Costin Șalaru (Avocat, Dreptul muncii), Ramona Enache (Avocat, Dreptul muncii), Flaviu Nanu (Counsel, Drept imobiliar & Construcții), Alexandru Roman (Avocat, Drept imobiliar & Construcții), Andrei Sălăgeanu (Avocat, Drept imobiliar & Construcții), Nina Lazar (Avocat, Protecția Datelor), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept Financiar Bancar), Cătălin Sabău (Avocat, Drept Financiar Bancar), Andreea Anton (Avocat, Litigii) și Sorin Dumitru (Avocat, Litigii), au format echipa Wolf Theiss.

DESPRE HOLMBERGS

Holmbergs este un lider global inovator pe piețele de nișă în creștere, în materie de produse și sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii, precum și pentru alte nișe din domeniul transportului. Vânzările pro-forma ale Holmberg depășesc acum 740 milioane SEK, comparativ cu 325 milioane SEK în 2017, când FSN Capital V a făcut investiția inițială. În parteneriat cu FSN Capital, Holmbergs își dorește să continue dezvoltarea afacerii în America de Nord și Europa prin captarea creșterii pozitive a pieței de bază și câștigarea cotei de piață. În plus, Holmbergs intenționează să-și accelereze creșterea în Asia și alte piețe mai puțin mature, care se așteaptă să crească rapid, pe măsură ce se aplică reglementări mai stricte și se îmbunătățește gradul de conștientizare a siguranței. În cele din urmă, compania intenționează să se concentreze în continuare pe dezvoltarea de soluții inovatoare de siguranță, precum și pe urmărirea selectivă a inițiativelor anorganice.

DESPRE TE-ROX

Te-Rox este un producător european important de huse și sisteme de siguranță pentru scaune auto destinate copiilor, situat în Pașcani. Compania a fost fondată de Doina Cepalis în 2007.

DESPRE WOLF THEISS

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.