Teatrul Nottara va fi gazda evenimentului Zbor, care aduce în fața publicului trei momente artistice avându-l în prim-plan pe îndrăgitul artist Sergiu Cioiu. Participanții se vor bucura de film, carte și muzică, într-un eveniment la care intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Seara va debuta cu lansarea și vizionarea filmului Omagiu lui Brâncuși, pe Calea Eroilor, realizat de Sergiu Cioiu, un poem cinematografic pe muzica originală și versurile lui Alexandru Mandy. Documentarul ne prezintă dintr-o nouă perspectivă Ansamblul monumental de la Târgu-Jiu. Imagini inedite cu Masa Tăcerii, Coloana fără sfârșit și Poarta Sărutului ne sunt dezvăluite prin intermediul unor spectaculoase filmări aeriene, iar muzica lui Sergiu Cioiu accentuează emoția produsă de creația marelui sculptor.
Filmul va fi urmat de lansarea volumului Liliana Tomescu, o carte scrisă de Marina Spalas și de Sergiu Cioiu despre viața marii actrițe care a jucat vreme de trei decenii pe scena Teatrului Nottara. „Cum ar fi povestea vieții, așa cum ar fi povestit-o Liliana, prin viu grai, stând pe un șezlong, acum, când a împlinit 90 de ani și, are, încă, acea vigoare a spiritului, cu o memorie vie și o descriere precisă, din care nu lipsesc farmecul, sarea, piperul și metafora?”, întreabă Sergiu Cioiu pe coperta cărții, publicată de Editura Integral.
În încheierea serii, Sergiu Cioiu va susține un concert în cadrul căruia va încânta spectatorii cu unele dintre cele mai îndrăgite piese din repertoriul său, acompaniat, la chitară, de Vlad Crețu.
Sergiu Cioiu este absolvent al I.A.T.C. I.L. Caragiale (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică – Arta Actorului, promoția 1964). În perioada 1964-1967, este angajat al Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București, unde este cotat ca un apreciat interpret de cântec poetic. În august 1965, selecționat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. În cunoscuta revistă Le Figaro, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tinereții) şi cu Marcel Mouloudji. Din anul 1966, îmbrățișează o carieră de artist independent, performând pe diferite scene din România, Europa (Franța, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) și Israel. Între 1972 și 1975, este actor al Teatrului de Operetă Ion Dacian din București. Între 1975 – 1982, este profesor de actorie pentru învățământul artistic la Școala Populară de Artă din București, la catedrele de actorie și canto. În această perioadă, înființează Teatrul de hârtie, un teatru-studiu bazat pe dramatizări din poezia românească. Spectacolele de poezie și muzică realizate de Sergiu Cioiu au fost premiate în cadrul unor festivaluri naţionale.
În anul 1982, părăsește țara împreună cu familia și se stabilește mai întâi în Franța, apoi în Canada, la Ottawa. În Canada, susține ateliere de arta actorului, la University of Ottawa, colaborează cu Teatrul Municipal din Hull (Théâtre de l’Île), își continuă activitatea de actor, interpret de cântec și poezie.
Din 2016, revine anual în România, cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Brașov, Caracal, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea. Apare la numeroase emisiuni de radio şi televiziune. Tot din 2016, lansează prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice. De asemenea, în primăvara anului 2016, lansează un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa). Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.