ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, lansează TechTalent Growth, proiect cu finanțare europeană, care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creșterii nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din companiile mici și mijlocii din domeniul IT&C.

Condițiile de eligibilitate

Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, TechTalent Growth (POCU/464/3/12/128239) se derulează în perioada 2020-2021. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, în județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, să genereze o cifră de afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an și să nu aibă mai mult de 250 de angajați.

„În ciuda provocărilor care ne-au schimbat modul obișnuit de desfășurare a activităților în viața de zi cu zi, educația și formarea profesională continuă și trebuie să rămână obiective pe termen lung pentru fiecare dintre noi. Programul TechTalent Growth reprezintă o modalitate de a susține acest obiectiv în cadrul companiilor mici și mijlocii din IT, facilitând angajaților posibilitatea de a se dezvolta profesional, de a dobândi noi competențe, totul fără eforturi financiare. Ne propunem ca prin acest proiect, alături de celelalte inițiative ANIS, să contribuim la formarea unei industrii românești de tehnologie cât mai puternică și mai performantă pe plan european”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Evenimente viitoare - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:

24 septembrie 2024: ESG – noua moralitate de business, Ediția a II-a
26 septembrie 2024: Gala Club Antreprenor, Ediția a XVI-a
3 octombrie 2024: Viitorul afacerilor de familie în România, Ediția a II-a
15 octombrie 2024: Soluții pentru finanțarea companiilor, Ediția a III-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP

Așadar, prin intermediul acestui proiect, ANIS vine în completarea direcției de susținere a IMM-urilor din domeniul tech, respectiv creșterea competitivității și capacității de inovare pe termen lung în cadrul acestor companii.

Participarea la cursuri este gratuită

Companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri, respectiv DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, și un Curs de formare Data Protection Officer, toate certificate ANC, care se vor desfășura în perioada septembrie 2020 – iunie 2021. Durata fiecărui curs este de cinci zile, respectiv 40 de ore, iar dimensiunea medie a unei grupe va fi de 10 persoane. Pentru a păstra condițiile de siguranță impuse, atât derularea cursurilor, cât și examinarea finală vor fi susținute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacțiunea dintre cursanți și formatori. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Programul Operațional Capital Uman.

Mai multe informații despre program și înscrieri se pot regăsi la adresa https://anis.ro/techtalentgrowth/. Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Despre ANIS

22 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.