Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit asistența juridică companiei TC Capital pentru o investiție de 20 de milioane de euro în achiziția unei ferme de cereale și semințe oleaginoase situată în Buziaș, județul Timiș. Proprietatea este situată la aproximativ 35 de kilometri de Timișoara și a fost cumpărată de la Gespie SAS, o companie franceză. Acest acord consolidează poziția TC Capital în sectorul agricol românesc, în care compania deține deja, prin KC Agro, alte două ferme situate în județele Buzău și Brăila, cu o suprafață totală de aproximativ 2.900 de hectare.

Perry V Zizzi

Perry V Zizzi

Perry Zizzi, Managing Partner al Dentons București, care deține peste 25 de ani de experiență în fuziuni și achiziții, cu sprijinul asociatului senior Doru Postelnicu și al unei echipe juridice dedicate din cadrul Dentons, au asistat TC Capital în această tranzacție. Bloomberg Global a situat Dentons pe primul loc în topul celor mai importante tranzacții din Europa de Est în baza numărului de fuziuni & achiziții efectuate în prima jumătate a anului 2020.

Libra Internet Bank a finanțat proiectul

Ali Çapa, CEO TC Capital și Managing Partner al KC Agro: „Odată cu achiziționarea acestei noi ferme, suprafața exploatată de KC Agro a ajuns la aproape 10.000 de hectare, ceea ce ne face un jucător agricol notabil în România. Operațiunile noastre sunt acum distribuite în diferite zone geografice, ceea ce facilitează gestionarea riscurilor generate de condițiile meteorologice. Cu acest nou proiect, urmărim, de asemenea, diversificarea gamei noastre de produse. Pe lângă producția convențională de cereale și semințe oleaginoase, dorim să ne extindem portofoliul cu produse cu valoare adăugată și cu un randament ridicat, cum ar fi producția ecologică de boabe și semințe oleaginoase și activități agricole intensive precum dezvoltarea livezilor în noua noastră fermă de lângă Timișoara. Cu această oportunitate, aș dori să mulțumesc băncii noastre finanțatoare Libra Internet Bank și consilierilor noștri juridici Dentons pentru sprijinul acordat în această tranzacție”.

Echipa Dentons București, sub coordonarea lui Perry Zizzi, furnizează clienților soluții juridice pragmatice și eficiente. În peste două decenii de la înființare pe piața din România, firma a fost implicată în tranzacții cheie, asistând clienți locali și internaționali din numeroase sectoare de activitate. Cele mai importante arii de practică includ drept financiar-bancar, drept imobiliar, drept societar, dreptul muncii, energie și infrastructură, concurență și litigii.

Despre Dentons

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, îmbină talentul și experiența cu provocările și oportunitățile globale din peste 75 de țări. Soluțiile juridice și de afaceri pe care Dentons le oferă, au la bază conexiunea profundă cu comunitățile locale și o abordare recunoscută și premiată pentru serviciile oferite clienților inclusiv Nextlaw, platformă Dentons ce oferă servicii de consultanță strategică și inovare. Abordarea policentrică a Dentons și orientarea spre soluții, angajamentul față de incluziune și diversitate, precum și talentul de clasă mondială confruntă status quo-ul pentru a promova interesele clienților și comunităților, în contextul noilor dinamici.  www.dentons.com.

Despre KC Agro și TC Capital

KC Agro, prima companie de investiții în agricultură a TC Capital, a fost înființată în 2014 de către Ali Capa și Ertugrul Karaevli. Prima achiziție a fost un teren de 1.900 de hectare pentru a efectua operațiuni agricole constând în producția de cereale și semințe oleaginoase în Luciu, județul Buzău. Pentru acest proiect, echipa de management a construit de la zero operațiunile agricole. În 2016, suprafețele operaționale au fost extinse cu 830 de hectare odată cu achiziționarea unei a doua ferme în Ianca, județul Brăila. În prezent, KC Agro operează aproximativ 2.900 de hectare de teren agricol.

Pe lângă KC Agro, TC Capital are investiții în și este Managing Partner al altor două companii de investiții în domeniul imobiliar. Una dintre acestea este Hyperion Towers, un proiect de spații de birouri de 40.000 mp în Pipera. De asemenea, compania este partener în dezvoltarea fazei actuale a proiectului rezidențial Cosmopolis, cuprinzând 178.000 mp și peste 2.200 de unități rezidențiale. TC Capital are active de circa 50 de milioane de euro.