• AnimaWings devine o companie 100% românească
  • Christian Tour Holding S.A. și Memento Holding BV, ambele deținute de Cristian și Marius Pandel, acționari AnimaWings, au realizat o investiție majoră în piața de aviație
  • AnimaWings va aduce aeronave Airbus A220-300, o premieră Airbus pentru piața din România, planul de livrare fiind de 12 aeronave în următorii 3 ani, începând cu primele două avioane ce intră în flotă în această vară
  • AnimaWings va crește numărul de destinații domestice și internaționale, pentru zborurile regulate de linie, cât și zborurile tip charter pentru tour operatori sau companii

Christian Tour Holding S.A. a primit undă verde din partea Consiliului Concurenței pentru achiziția pachetului majoritar de 51% în compania Anima Wings Aviation S.A. deținut în trecut de Aegean Airlines. Astfel, compania aeriană AnimaWings devine 100% românească, fiind deținută în totalitate de Memento Holding BV și Christian Tour Holding S.A..

”Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis – acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relație de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceștia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza și experiența lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa”, a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

Dacă la început Animawings era doar un proiect, acum, la cumpărare, este o companie care operează în România de aproape cinci ani, cu sute de mii de pasageri care au călătorit în destinațiile de vacanță preferate și au fost foarte mulțumiți de serviciile de calitate oferite la bordul aeronavelor. „AnimaWings, astăzi, este o companie cu infrastructură, cu o echipă sufletistă de profesioniști, cu angajați devotați, sisteme, proceduri și protocoale de siguranță la un standard excepțional. Evident că acest lucru a presupus și presupune în continuare și runde foarte mari de investiții, de care suntem conștienți, însă suntem foarte motivați să continuăm istoria AnimaWings în variantă 100% românească. Ne-am bucura ca și comunitatea de business din România să vadă cât de important este să demonstrezi performanțele unei companii românești care atinge standarde internaționale de excelență”, a adăugat Cristian Pandel.

Valoarea tranzacției prin care Christian Tour Holding S.A. a cumpărat pachetul majoritar de la Aegean Airlines este de ordinul milioanelor de euro. Negocierile și avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenței, au durat peste 8 luni de zile.

Obiectivul nostru, acum, este ca AnimaWings să devină în perioada imediată compania aeriană preferată a românilor și să ținem cât mai sus standardele aviației românești, având o filosofie de business centrată pe pasageri, pe clienți. Investițiile vor continua, pentru că avem planuri mari: 12 aeronave noi în flotă, în următorii 3 ani, Airbus A220 și Airbus 320-200 NEO”, a declarat Marius Pandel, acționar AnimaWings. ”Aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului în piață, cu niște caracteristici și performanțe unice. În România nu mai există această aeronavă de ultimă generație, ceea ce reprezintă o premieră pentru partenerii noștri de la Airbus, însă la nivel mondial este în flota unor companii mari, precum Air France, AirBaltic, SWISS, Delta Airlines, ITA Airways, Egipt Air sau Air Canada. Airbus 220-300 este o aeronavă foarte fiabilă, care se pretează trendului actual, fiind potrivită atât segmentului de business, cât și pasagerilor care zboară în destinații de vacanță, alături de familie sau cei dragi. Configurația unică, dincolo de design-ul convențional, cu scaune generoase, echipate cu o gamă variată de opțiuni de divertisment la bord – vom avea wifi on board, culoare spațioase și ferestrele luminoase ce conferă o ambianță radiantă la bord – întruchipează pe deplin angajamentul AnimaWings față de excelența în aviație. Vom pune accentul pe calitatea serviciilor la bordul aeronavelor, în aeroport și oferirea unei experiențe complete pasagerilor AnimaWings”, a subliniat Marius Pandel.

Modelul A220 are 140/149 locuri, 12 scaune de business, rabatabile, cu un spațiu între scaune net superior altor modele din piață și cinci locuri pe fiecare rând. Avionul produce cu 50% mai puțin zgomot, cu 30% mai puțină poluare și consumă cu 25% mai puțin combustibil decât o aeronavă din vechile generații. În prezent, AnimaWings operează tipul de aeronavă Airbus A320-200. Începând din vara lui 2024, vor ajunge și primele două aeronave Airbus 220-300, achiziționate în leasing operațional.

Aeronavele Airbus A320NEO vor fi alocate pentru destinațiile unde este nevoie de capacitate sporită. AnimaWings operează zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă din București, dar și din nouă alte orașe din țară.

Programul de operare pentru zborurile din 2024 urmează să fie publicat pe site-ul www.animawings.com pe 24 martie, având în vedere că până atunci se definitivează lista destinațiilor noi care urmează să fie operate atât național, cât și internațional. AnimaWings va opera în acest an zboruri către destinațiile de vacanță acoperite de Christian Tour și tour operatorii din România, cât și zboruri regulate către marile orașe europene.

”Ne dorim ca AnimaWings să fie un proiect românesc bazat pe calitate, o companie apreciată pentru felul special în care se simt pasagerii încă dinainte să pășească la bordul aeronavelor noastre și până coboară la destinație, cu zâmbetul pe buze. Cu aeronavele pe care le vom opera, nu vom fi un low cost ca model de business, ci o companie care oferă experiențe de zbor, de călătorie, poziționate corect în range-ul de preț vs. calitate oferită, cu rute diverse către destinații de business și leisure”, mai spune Marius Pandel, acționarul AnimaWings.