Veeam Software, lider în soluțiile de Backup care furnizează Cloud Data Management, a anunțat că a fost poziționat de Gartner, Inc. în cadranul liderilor din raportul Magic Quadrant 2020 pentru soluții de backup al centrelor de date și soluții de recuperare[1]. Nu numai că este pentru a patra oară când Gartner recunoaște Veeam drept lider în domeniu dar este și prima oară când Veeam obține cel mai mare scor la capacitatea de execuție. De asemenea, Veeam a fost singurul furnizor care a înregistrat o creștere, atât în funcție de complexitatea viziunii, cât și abilitatea de execuție.

Considerăm că această recunoaștere validează și mai mult investiția Veeam în furnizarea unui portofoliu complet de gestionare a datelor de tip cloud către clienți și parteneri, împreună cu un sprijin solid care asigură protecția datelor în mediile fizice, virtuale și de cloud.

Andrei Romanescu

Andrei Romanescu

Desemnarea noastră pentru a patra oară drept lider în categoria soluții de backup al centrelor de date și soluții de recuperare arată importanța serviciilor pe care le oferim. De peste un deceniu, suntem liderul de piață clar în domeniul backup-ului și Cloud Data Management și vom continua să anticipăm nevoile clienților lansând produse care fac gestionarea datelor simplă, flexibilă și fiabilă”, a declarat Andrei Romanescu, director general al Veeam Software România.

“Magic Quadrant” realizat de Gartner[2] este un raport care oferă analize aprofundate care conturează o perspectivă asupra direcției, maturității și participanților la piață dintr-un domeniu. Magic Quadrant compară furnizorii pe baza criteriilor și metodologiei standard Gartner. Fiecare raport vine însoțit de un grafic „Magic Quadrant” care prezintă o piață folosind o matrice bidimensională care evaluează furnizorii în funcție de complexitatea viziunii lor și capacitatea de a executa.

Peste 375.000 de clienți

„Să fim desemnați lideri de Gartner pentru a patra oară consecutiv, ne consolidează angajamentul de a conduce industria prin inovare, execuție și furnizarea celor mai simple, flexibile și fiabile soluții pentru Cloud Data Management”, a declarat Danny Allan, CTO Veeam. „Cu peste 375.000 de clienți și 1 miliard de dolari din vânzări anuale, continuăm să ne ghidăm clienții prin transformarea digitală și hibrid/multi-cloud într-un moment în care protecția datelor este esențială și valorificarea reutilizării datelor este critică.”

Veeam a lansat Veeam Availability Suite (VAS) v10 la începutul acestui an, oferind protecție modernă a datelor pentru Networked Attached Storage (NAS), Multi-VM Instant Recovery™ pentru a automatiza recuperarea în caz de dezastru și protecție sporită ransomware. Cu o extindere mai mare a platformei, extragerea datelor prin intermediul API-urilor și cu peste 150 de îmbunătățiri majore, Veeam a lansat cea mai solidă soluție din domeniu pentru gestionarea completă a datelor și protecția mediilor hibride de tip cloud.

Raportul a inclus analiza a 11 de furnizori de soluții de backup și recuperare pentru centrele de date. Credem că acum este un moment în care trecerea la cloud public, preocupări sporite față de ransomware, și complexitatea asociate cu backup-ul și gestionarea datelor îi forțează pe liderii din domeniul I&O să își reproiecteze infrastructura de backup și să exploreze soluții alternative.

Citate suport:

Veeam este incredibil de scalabil, indiferent de sarcinile cerute. Este simplu de utilizat și funcționează întotdeauna, și stă la baza operațiunilor noastre de afaceri acum și în viitor. Veeam oferă cea mai bună protecție a datelor de pe piață, oferă cea mai largă integrare cu stocarea și ne permite să păstrăm în mod fiabil datele atât timp cât avem nevoie în cloud.”Adem Cahtarevic, Manager de Sisteme Tehnologice la WesCEF.

 Veeam ne va proteja datele critice prin crearea și menținerea unui lanț de instantanee cloud-nativ de instanțe EC2 în cazul în care trebuie să ne recuperăm datele într-o situație de dezastru. Am fost familiarizați cu Veeam Cloud Data Management atunci când am înlocuit backup-ul vechi, și acum înțelegem și mai mult de ce Veeam este liderul industriei în protecția datelor.”Michael Masters, Specialist în Infrastructură la Maritz.

„Nu puteți subestima importanța protecției datelor pentru reputația unei companii. Veeam oferă acces continuu la datele clienților, astfel încât să putem primi, prelucra și livra comenzile în mod eficient. Nu am putea oferi nivelul de servicii pentru clienți pe care îl garantăm pe CORT.com fără încredere deplină că putem restabili sistemele critice într-un dezastru.”Adam Camphuysen, Administrator de Sisteme Enterprise la Cort.

Despre Veeam Software

Veeam este lider în soluțiile de Backup care furnizează Cloud Data Management™. Veeam oferă o singură platformă pentru modernizarea backup-ului, accelerarea cloud-ului hibrid și securizarea datelor. Cu peste 375.000 de clienți în întreaga lume, inclusiv 83% din Fortune 500 și 68% din Global 2.000, rezultatele de satisfacție a clienților Veeam sunt cele mai mari din industrie, de 3,5 ori mai mari decât media acesteia. Ecosistemul Veeam bazat 100% pe distribuție include parteneri globali, inclusiv HPE, NetApp, Cisco și Lenovo în calitate de distribuitori exclusivi. Veeam are birouri în peste 30 de țări.

[1] Gartner, Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions, Santhosh Rao, Nik Simpson, Michael Hoeck 20 July 2020. Previous titled include Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software.

[2] Definition from the Gartner Glossary: https://www.gartner.com/en/information-technology/glossary/magic-quadrant