Asociația Dăruiește Aripi a primit joi, 20 iunie, Premiul I la “Secțiunea Programe” a Galei Societății Civile 2024 pentru Platforma digitală DARA – prima soluție digitală pentru îngrijirea integrată a copiilor cu cancer din România.

DARA găzduiește dosarele medicale digitalizate ale micilor pacienți și conectează toți specialiștii din echipele multidisciplinare, în timp real, inclusiv experți internaționali.

DARA deschide o noua era in ingrijirea copiilor cu cancer.jpg

Medicii au la dispoziție, în orice moment, toate informațiile medicale ale pacienților și sunt permanent la curent cu starea de sănătate a copilului, oriunde s-ar afla.

“DARA este cea mai inovatoare inițiativă pe care am dezvoltat-o în oncologia pediatrică din România și este soluția la problemele pe care le-am văzut în cei peste 13 ani de experiență în mijlocul acestor copii. În videoclipul despre DARA se poate vedea cum această soluție digitală simplifică și eficientizează îngrijirea copiilor“ a declarat Alina Pătrăhău, fondatorul și președintele Dăruiește Aripi.

DARA este asistentul digital care simplifică activitatea medicală și elimină “punga cu hârtii“ plimbate între spitale. De asemenea, DARA este un instrument de cercetare și poate fi dezvoltată pe mai departe, pentru diverse servicii și patologii, atât la copii cât și la adulți.

Gala Societății Civile este cel mai prestigios eveniment anual de recunoaștere a activității sectorului non-profit din România. Asociația Dăruiește Aripi a fost multiplu laureată pe parcursul anilor la această Gală pentru proiecte în sprijinul copiilor cu cancer din România.

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit de utilitate publică, fondată în anul 2013. Dăruiește Aripi desfășoară programe inovatoare în oncologia pediatrică. Unul dintre proiectele emblemă, Registrul Național al Cancerelor la Copii, a fost premiat de Parlamentul European cu distincția “Cetățeanul European 2020“.

Citește și:

Peste 800.000 de IMM-uri din Europa Centrală și de Est pot avea acces la instrumente de sustenabilitate dezvoltate în România, după o investiție regională semnificativă

Atelierul remesh a lansat noua gamă Blanc, în cadrul evenimentului „Despre sustenabilitate dincolo de alb și negru”